Procesul de înregistrare a unităților de transport va fi digitalizat

Procesul de înregistrare a unităților de transport va fi digitalizat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Executiv. Potrivit autorităților, astfel, accesul cetățenilor la serviciile prestate electronic de către autorități va fi extins.

ARTUR MIJA, secretarul de stat al Guvernului: „Astăzi digitalizăm procesul de digitalizare a unităților de transport. Certificatul de înmatriculare și permisul de conducere provizoriu, vor putea fi generate electronic și vor avea aceiași valoare pe teritoriul Republicii Moldova, ca documentele eliberate fizic. De asemenea, comasăm mai multe servicii și eliminăm o serie de proceduri pentru comoditatea proprietarilor de automobile.”

În același timp, potrivit documentului, eliberarea, schimbarea și restabilirea permisului de conducere va costa mai mult, acest serviciu urmând să includă și eliberarea permisului provizoriu. Așadar, dacă serviciul va fi prestat în 20 de zile, tariful va fi de 420 de lei. Pentru urgentare solicitanții vor plăti mai mult. 760 de lei – dacă permisul va fi eliberat în 10 zile lucrătoare. 1100 de lei – dacă solicitantul îl vrea în cinci zile și 1.440 de lei, dacă nu poate să aștepte mai mult de trei zile. Tariful pentru eliberarea permisului în o zi lucrătoare este de 1.780 de lei, iar în ziua adresării acest serviciu va costa 2.120 de lei.

 

DigitalizareGuvernPermis de conducereTransport
Comments (0)
Add Comment