Procuratura Generală, acțiuni în favoarea cetățenilor

Acțiunile Procuraturii Generale au fost, potrivit raportului de activitate pentru primul semestru, în favoarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Mai exact, prioritățile anunțate de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, au început a fi materializate, adică organele de drept nu s-au mai dat în spectacol și au început să anunțe despre clasarea dosarelor politice și scoaterea de sub urmărire penală a persoanelor, care ani la rând, au fost ilegal urmărite penal.

Totodată, în tot acest răstimp, nici un reprezentant al mediului de afaceri nu a fost reținut sau arestat, în lipsa actelor corespunzătoare ale organelor de constatare, în raport cu perioada similară a anilor trecuți, când zeci de oameni de afaceri au fost ilegal privați de libertate de Procuratura Anticorupție și PCCOCS.

Mai mult, a scăzut și numărul infracțiunilor înregistrate, de la 14.241, în 2019, la 12.091, în 2020 sau a persoanelor reținute, de la 1.456, anul trecut, la 1.203, în prezent.

În schimb, față de aceiași perioadă a lui 2019, s-au găsit mai multe soluții de scoatere de sub urmărire penală, încetare şi clasare a dosarelor, 3.690 față de 3.240.

În context, Procuratura Generală va continua să orienteze şi să monitorizeze activitatea organelor de urmărire penală, astfel încât să fie evitate prejudicierea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

Comments (0)
Add Comment