Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, va fi evaluat de o Comisie specială. Inițierea procesului de evaluare a fost decisă la solicitarea președintelui Maia Sandu

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo va fi evaluat de o Comisie specială. Inițierea procesului de evaluare a fost decisă de Consiliul Superior al Procurorilor la solicitarea președintelui țării, Maia Sandu. Urmare a raportului de evaluare, potrivit modificărilor recente ale legii, Alexandr Stoianoglo ar putea fi demis din funcția de Procuror General.

În conformitate cu procedura de evaluare, Consiliul Superior al Procurorilor examinează raportul comisiei de evaluare a performanțelor Procurorului General. În rezultatul examinării, Consiliul Superior al Procurorilor adoptă o hotărâre cu privire la acordarea unuia din următoarele calificative: ”excelent”, ”bine”, ”nesatisfăcător”.

Alexandr Stoiangolo a fost suspendat din funcția de procuror general pe 5 octombrie. În aceeași zi, a fost reținut pentru 72 de ore.

Pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. În prezent, acesta se află în arest la domiciliu.

Comments (0)
Add Comment