Protest la Comrat împotriva reținerii procurorului general, Alexandr Stoianoglo

Cer eliberarea lui Alexander Stoianoglo. În Comrat, în această dimineață, locuitorii din Găgăuzia s-au adunat la un miting spontan. Aceștia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la demiterea și detenția procurorului general al Moldovei. Astăzi, pe 6 octombrie, este planificată o reuniune de urgență a Adunării Populare a celei de-a VI-a convocări la Comrat, a declarat unul dintre organizatori.

El a numit incidentul drept represiune politică.

„Nu văd nicio jurisprudență aici. Timp de 3 ore, bărbatul a fost concediat și reținut. Oamenii sunt revoltați. Astăzi am vorbit cu guvernatorul Găgăuziei, și ea este revoltată. Acum vom încerca să-i adunăm pe deputații convocării a VI-a, care sunt încă plenipotențiari, și să accepte apelul sau să devină garanți ”.

Ilya Stamat, primul șef al Direcției Afaceri Interne din Găgăuzia, și-a exprimat indignarea față de acțiunile autorităților.

„Sunt șocat de detenția lui Stoyanoglo. El este singura persoană care a apărat Constituția. Numai el a eliberat prizonierii politici. El este primul procuror general independent. Cerem să fie eliberat. Iar oamenii găgăuzi vor apăra pe Alexander Stoyanoglo ”, a spus Stamat.

Alexander Stoianoglo a fost reținut pe 5 octombrie.

În după-amiaza zilei de 5 octombrie, Consiliul Suprem al Procurorilor a numit un procuror care a deschis un dosar penal împotriva lui Stoyanoglo.

Comments (0)
Add Comment