Proteste în Europa, pe fonul revenirii COVID-19

Europa se confruntă cu o toamnă fierbinte din cauza coronavirusului. Weekendul a fost marcat de demonstrații de protest în diferite țări, în timp ce infecțiile cresc pe tot continentul. În Marea Britanie, ministrul sănătății a numit situația „îngrijorătoare”.

Marea Britanie a înregistrat 3.000 de cazuri noi de coronavirus în această duminică, cel mai mare număr de infecții într-o singură zi de la sfârșitul lunii mai. O creștere a infecțiilor în țara cea mai afectată din Europa, pe care ministrul britanic al sănătății a descris-o ca fiind îngrijorătoare.

Covid-19 continuă să câștige teren și în Franța, cu 7.000 de cazuri noi în această duminică. Există deja 28 de departamente declarate în „zona roșie”, după ce Guvernul a inclus încă șapte pe listă. Această măsură permite autorităților locale să ia măsuri restrictive suplimentare.

În Spania, părinți, profesori și elevi au mărșăluit prin Madrid pentru a cere o întoarcere în siguranță la cursuri, cu mai multe resurse, personal și garanții, astfel încât sălile de clasă să fie „spații sigure”. Noul an școlar începe săptămâna aceasta în majoritatea comunităților autonome, după șase luni cu școli și institute închise din cauza pandemiei și a vacanțelor școlare, în ciuda faptului că țara se confruntă cu un al doilea val de infecții.

Situația rămâne tensionată și-n Belarus, la câteva săptămâni de la realegerea lui Lukașenko în calitate de președinte. Peste 250 de persoane au fost arestate în timpul celor mai recente proteste din Belarus, în cadrul cărora participanții au cerut demisia președintelui Aleksandr Lukașenko.

Comments (0)
Add Comment