Proteste în Serbia, după reimpunerea restricțiilor

Un grup de susţinători ai opoziţiei au luat cu asalt clădirea Parlamentului din Belgrad. Totul după ce preşedintele Aleksandar Vucic a impus măsuri restrictive pentru a opri răspândirea coronavirusului, în condițiile în care spitalele sunt aproape la limită.

Opozanţii dau vina pe guvern şi afirmă că oamenii nu trebuie să sufere noi restricţii. Un grup mic de protestatari a încercat să treacă de cordonul poliției, a spart uşa şi a intrat în clădirea Parlamentului. Ulterior, poliţia i-a împins înapoi. Mulţimea a cerut demisia lui Vucic.

Serbia se confruntă cu un număr raportat de peste 16.000 de infecţii cu noul coronavirus şi 330 de decese, iar cifrele sunt în creștere. Epidemiologii şi medicii au avertizat că spitalele funcţionează la capacitate maximă şi că angajații medicali sunt obosiţi.

Vucic a promis că va construi rapid un nou spital în Serbia, care va avea o capacitate de 800 până la 1.000 de paturi. Riscul de infectare, a adăugat el, va persista şi în sezonul rece, atunci când coincide cu gripa sezonieră.

Comments (0)
Add Comment