PSRM, după convocarea executivului politic: „PSRM rămâne ferm pe poziția de a susține un guvern în frunte cu Mariana Durleșteanu”

PSRM rămâne ferm pe poziția de a susține un guvern în frunte cu Mariana Durleșteanu, candidatul propus de majoritatea politică formată la nivelul Parlamentului pe 11 februarie și va iniția noi acțiuni zilele următoare pentru a asigura desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru. Aceasta este una dintre deciziile anunțate de PSRM, după convocarea executivului politic.

De asemenea, socialiștii spun că vor merge în zilele următoare cu mai multe sesizări la Curtea Constituțională, inclusiv inițierea unor proceduri prevăzute de Constituție, adresări la Curtea Constituțională, Consiliul Europei, Comisia de la Veneția.

PSRM a reiterat și în cadrul discuțiilor de astăzi, din forul executiv, că rămâne ferm pe poziția că acest Parlament trebuie dizolvat și organizate alegeri legislative anticipate. Însă acest lucru va fi posibil doar după stabilizarea situației epidemiologice, asigurarea cu vaccin anti-COVID a populației, pentru a evita riscurile de provocare a unor noi valuri de îmbolnăvire masivă a populației, provocate de întâlnirile electorale și prezența la secțiile de votare.

În continuare, socialiștii au declarat că vor fi insistenți în a cere Președinției și partidelor politice din Parlament să dialogheze, să lase la o parte orice fel de ambiții sau interese politice și să se unească în jurul acestui obiectiv comun.

Comments (0)
Add Comment