Putin amenință NATO cu un război direct

Dacă Ucrainei i se permite să folosească rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident împotriva unor ținte din interiorul Rusiei, aceasta ar însemna participarea directă a țărilor NATO la conflict, a declarat președintele rus Vladimir Putin. Armele de precizie occidentale cu rază lungă de acțiune pot fi utilizate numai cu ajutorul datelor de informații provenite de la sateliții NATO și al misiunilor de zbor introduse de personalul militar NATO, a susținut el.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Există o încercare de a vorbi dublu. Pentru că nu vorbim despre permiterea sau interzicerea regimului de la Kiev de a lovi teritoriul rus. Face deja acest lucru folosind drone și alte mijloace. Dar când vine vorba de utilizarea armelor de precizie cu rază lungă de acțiune de fabricație occidentală, este o poveste complet diferită.”

El a adăugat că această decizie va schimba „însăși natura conflictului”.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Dacă se ia această decizie, aceasta va însemna nimic mai puțin decât participarea directă a țărilor NATO, a Statelor Unite și a țărilor europene în războiul din Ucraina. Aceasta este participarea lor directă, iar acest lucru, desigur, schimbă în mod semnificativ însăși esența, însăși natura conflictului. Aceasta va însemna că țările NATO, Statele Unite și țările europene luptă împotriva Rusiei. Și dacă așa stau lucrurile, atunci, ținând cont de schimbarea esenței acestui conflict, vom lua deciziile adecvate pe baza amenințărilor care ne vor fi create”.

Preşedintele Zelenski, care a confirmat că un contraatac rusesc este în desfăşurare în provincia rusă Kursk, unde armata ucraineană a lansat prin surprindere pe 6 august o ofensivă prin care a pătruns zeci de kilometri în interiorul Rusiei, le cere insistent aliaţilor occidentali să dea Kievului această undă verde pentru a încerca să oprească înaintarea trupelor ruse ce continuă pe frontul din estul Ucrainei

 

NATORăzboiVladimir Putin
Comments (0)
Add Comment