Putin, în glumă: „O vom susține pe Harris”

Președintele rus Vladimir Putin a părut să sugereze joi, în glumă, că susține candidatura vicepreședintelui american Kamala Harris la viitoarele alegeri prezidențiale.

Putin a făcut aceste comentarii în timpul unei sesiuni plenare a Forumului Economic de Est din orașul Vladivostok, situat în Extremul Orient al Rusiei. Întrebat de moderator pe cine susține Kremlinul în viitorul scrutin, Putin, cu un zâmbet vizibil pe față, a spus:

Vladimir Putin, liderul de la Kremlin: „L-am avut pe actualul președinte, dl Biden, ca favorit, dacă pot să-i spun așa. Dar acum el a fost scos din cursă, dar a recomandat ca toți aliații săi să o susțină pe doamna Harris. Asta este ceea ce vom face noi. O vom sprijini. Asta e în primul rând, și în al doilea rând…” „Și în al doilea rând, are un râs atât de expresiv și contagios, arată că se descurcă bine.”

Unii membri ai publicului au fost văzuți râzând în timpul schimbului de replici, inclusiv moderatorul sesiunii și purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

La începutul acestui an, comentariile lui Putin potrivit cărora a susținut candidatura lui Biden, au ridicat semne de întrebare în SUA și au ridicat semne de întrebare cu privire la motivele sale, având în vedere evaluările guvernului american privind sprijinul liderului rus pentru Trump și eforturile Kremlinului de a înclina alegerile americane în favoarea sa.

Declarațiile lui Putin dau venit la câteva ore după ce administrația Biden a confiscat site-uri web conduse de Kremlin și a inculpat doi angajați ai mass-mediei rusești de stat, în cel mai amplu efort de până acum de a contracara ceea ce consideră a fi încercările Rusiei de a răspândi dezinformarea înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Kamala HarrisPutinRusiaSUA
Comments (0)
Add Comment