Putin: „O putere nucleară care sprijină atacul unei alte țări asupra Rusiei va fi considerată un participant la agresiune”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că o putere nucleară care sprijină atacul unei alte țări asupra Rusiei va fi considerată un participant la agresiune.

Vorbind în timpul reuniunii Consiliului de Securitate al Rusiei, care a luat în considerare modificări ale doctrinei nucleare a Rusiei, Putin a anunțat că o versiune revizuită a documentului spune că un atac împotriva Rusiei de către o putere non-nucleară cu sprijinul unei puteri nucleare va fi văzut ca un „atac comun asupra Federației Ruse”.

Putin nu a precizat dacă Rusia ar putea răspunde la un astfel de atac cu arme nucleare.

Vladimir Putin, liderul de la Kremlin: „Ne rezervăm dreptul de a utiliza arme nucleare în caz de agresiune împotriva Rusiei și a Belarusului ca membru al statului Uniunii. Toate aceste aspecte au fost convenite cu partea belarusă, cu președintele Belarusului. Inclusiv în cazul în care inamicul, folosind arme convenționale, creează o amenințare critică la adresa suveranității noastre.”

Schimbarea doctrinei vine după avertismentul lui Putin adresat SUA și altor aliați NATO, potrivit căruia permiterea Ucrainei să utilizeze arme cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident pentru atacuri asupra Rusiei ar însemna că Rusia și NATO sunt în război.

agresiuneArme nucleareRusiaVladimir Putin
Comments (0)
Add Comment