Radu Marian, despre costul carburanților: „Modificările pe care le-am făcut la legislație au permis să avem acum un preț mai mic”

Pentru prima dată din luna februarie, prețul benzinei standard a coborât sub 24 lei/litru. Avem o scădere de aproape 10 lei la litru din iunie până acum. Despre acest fapt a relatat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, care este și autorul modificărilor modificările propuse, în 2021, printre care reglementarea zilnică a prețurilor pentru produsele petroliere.

Potrivit lui, prețul la motorină este și el în scădere, iar dacă tendințele pe piața internațională se vor păstra, aceasta va continua să scadă.

„Cum am mai zis, fiind țară importatoare, prețurile la carburanți din țara noastră sunt dictate de evoluțiile internaționale. Modificările pe care le-am făcut la legislație au permis să avem acum un preț mai mic, care să urmeze fidel cotațiile internaționale. Dacă nu le făceam, oamenii erau să plătească astăzi semnificativ mai mult pentru combustibil”, a scris Radu Marian.

Amintim că, potrivit ANRE, conducătorii auto vor scoate mâine din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 23,92 lei, cu 10 bani mai puțin decât ieri.

La rândul său, motorina standard, pe 28 septembrie, va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 25,45 lei per litru, cu 36 de bani mai puțin decât în ultimele 24 de ore.

CarburanțiPASRadu Marian
Comments (0)
Add Comment