Răsturnare de situație. Solicitarea avocaților lui Șor

Avocații lui Ilan Șor solicită ca dosarul de condamnare a fostului primar de Orhei,să fie strămutat de la Curtea de Apel Cahul la o altă instanță de apel. Un demers în acest sens a fost depus la Curtea Supremă de Justiție.

Anterior, apărarea lui Ilan Șor a mai solicitat CSJ strămutarea cauzei, însă acest demers a fost respins. Motivul, spun ei, există abateri de la legislație, admise de instanța de apel de la Cahul.

Următoarea ședință de judecată la Curtea de Apel Cahul a fost planificată pentru data de 14 septembrie.

În iunie, 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive.

În 2019, imediat ce PDM a cedat guvernarea, Ilan Şor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. În august, 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

Zilele trecute, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat, într-o conferință de presă, că procuratura a solicitat Israelului extrădarea lui Ian Șor, însă, potrivit legislației israeliene, statul nu extrădează proprii cetățeni.

Comments (0)
Add Comment