Râul Amazon cauzează dificultăți și celor din Peru

Guvernatorul celei mai mari regiuni din Peru, care se învecinează cu Columbia și Brazilia, a cerut marți declararea stării de urgență în jurisdicția sa, în contextul unei secete și al unei scăderi a debitului fluviului Amazon, care au provocat creșterea prețurilor la carburanți și alimente și scăderea transportului fluvial.

Loreto ocupă aproape o treime din Peru, iar capitala sa Iquitos este singura capitală regională din Peru la care nu se poate ajunge pe șosea și se poate ajunge doar cu vaporul sau cu avionul.

Amazonul își are originea în Peru și trece prin Columbia și Brazilia.

Conform celui mai recent raport al Serviciului național de meteorologie și hidrologie din Peru, fluviul Amazon a scăzut la 106 metri deasupra nivelului mării și se apropie de minimul istoric atins în 2010, când a scăzut la 105 metri.

Seceta de pe râu înseamnă că comunitățile nu au apă pentru băut și pescuit.

„Pentru oameni, pentru fermieri, există o mulțime de dificultăți în Amazonia. Pentru că, într-adevăr, apa scade și crește. Atunci când apa scade, este o problemă pentru fermieri, deoarece aceștia își aduc produsele la oraș.”

Alte două râuri – Itaya și Nanay – care adăpostesc alte zone ale orașului cu aproape 600 000 de locuitori și-au redus, de asemenea, debitul, astfel încât navele cu mărfuri nu pot acosta lângă port, ceea ce înseamnă că costurile sunt mai mari, deoarece trebuie folosite bărci mai mici pentru a ajunge la mal.

AmazonPerupescuitsecetă
Comments (0)
Add Comment