Razlovan: Situația financiară a „Termoelectrica” rămâne una complicată, dar stabilă

Situația financiară a Societății pe Acțiuni „Termoelectrica” rămâne una complicată, dar stabilă. Declarația a fost făcută de directorul interimar al întreprinderii, Iurie Razlovan, care a prezentat raportul pentru un an de activitate.

IURIE RAZLOVAN, directorul interimar „Termoelectrica”: Tot ce ține de consumurile noastre de combustibil, materiale, salarii, noi suntem la zi, întreprinderea nu a generat datorii suplimentare. Anul 2022 a fost un an cu pierderi de peste 230 milioane de lei. Anul curent sunt 43 de milioane de lei, deci cu aproximativ 190 de milioane de lei noi am reușit să diminuăm pierderile.”

Șeful de la Termoelectrica s-a referit și la tarifele la energia termică livrată consumatorilor.

IURIE RAZLOVAN, directorul interimar „Termoelectrica”: „Un an în urmă era un tarif de 3.577 lei pentru o gigacalorie, iar acum tariful este de 1824 de lei. Acest lucru se datorează în mare parte evoluției prețurilor la gazele naturale, însă sunt și factori care țin de gestionarea corectă a resurselor care le are întreprinderea, cum ar fi consumul specific de combustibil și modificarea planului de producție. Noi am fost rapizi atunci când au fost fluctuații la prețul cu gazul. Am făcut calcule, le-am înaintat către ANRE și acum avem un tarif echilibrat. Ce o să fie în continuare cu prețul la gaz, nu știu, însă dacă vor fi unele schimbări, noi nu vom ezita să depunem calcule către ANRE.”

În prezent, întreprinderea desfășoară pregătiri pentru următorul sezon rece.

IURIE RAZLOVAN, directorul interimar „Termoelectrica”: „Pregătim Sursa 1, Sursa 2 și celelalte surse pe care le avem în gestiune. La Sursa 1 un cazan de apă fierbinte deja a fost reparat, un cazan energetic este în proces de reparații, celelalte echipamente auxiliare sunt în reparație, riscuri nu avem. La sursa 2 este în funcțiune acum generatorul nr 1. Acesta funcționează bine. Generatorul nr 2 a fost testat și este totul în regulă. La Centrala termică Vest un cazan de de apă fierbinte a fost reparat capital, celelalte surse își fac mentenanța conform planului stabilit.”

Iurie Razlovan a fost numit director interimar al Termoelectrica în vara anului trecut.

raportTermoelectrica
Comments (0)
Add Comment