Reacția lui Șor: „Este decizia „regimului psihopat”

Decizia „regimului psihopat” a numit Ilan Șor decizia Curții Constituționale de a interzice formațiunea condusă de el. Ilan Șor a scris că va fi atacată la CEDO această decizie, iar membrii echipei sale vor identifica forme juridice pentru a-și continua activitatea.

Magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțional Partidul „Șor”. Înalta Curte a dat curs cererii Guvernului de a interzice activitatea formațiunii conduse de Ilan Șor. Decizia a fost anunțată de președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, după mai mult de trei ore de deliberări. Potrivit acestei hotărâri, deputații „Șor” din Parlament își vor exercita funcția până la sfârșitul mandatului ca deputați independenți.

(Nicolae Roșca, președintele Curții Constituționale)

„Se admite sesizarea Guvernului cu privire la verificarea constituționalității Partidului Politic Șor. Se declară neconstituțional Partidul Politic Șor. De la data pronunțării prezentei hotărâri, partidul se consideră dizolvat. Niciun act al acestui partid, adoptat după pronunțarea deciziei, nu are valoare juridică. Ministerul Justiției va desemna o comisie care va întreprinde măsurile necesare pentru lichidarea Partidului și radierea acestuia din registrul de stat. Reprezentanții și membrii Partidului, care la data pronunțării hotărârii exercită mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vor continua să-și exercite mandatele în calitate de deputați independenți, fără dreptul de a se afilia la alte formațiuni politice parlamentare. Reprezentanții și membrii partidului, care exercită mandate reprezentative în organele unităților administrativ teritoriale de toate nivelurile, inclusiv în UTA Găgăuzia, vor continua să-și exercite mandatele ca reprezentanți independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiuni. Listele candidaților supleanți din partea Partidului Șor în Parlament și în consiliile locale, validate anterior, se declară nule de la data pronunțării hotărârii”.

Deputata Marina Tauber susține că decizia Curții Constituționale cu privirea la scoaterea Partidului Șor în afara legii nu schimbă nimic pentru echipa sa. Ba mai mult, membrii echipei sale deja au alte formule pentru activitatea ulterioară.

(Marina Tauber)

„Devenim vestiți în toată lumea prin faptele rușinoase, prin precedente care creează situații foarte periculoase. Noi cu dumneavoastră, ca cetățeni, vom mai vedea consecințele acestei decizii. Noi, echipa lui Ilan Șor, rămânem Partidul Șor. Dacă ei ne-au luat ștampila, Dumnezeu cu ei, echipa noastră rămâne puternică și mai consolidată. Deja avem mai multe formule cum să continuăm lupta noastră”.

Într-o postare pe Facebook, Președintele Maia Sandu a salutat decizia Înaltei Curți privind scoaterea în afara legii a Partidului Șor, afirmând că cetățenii își doresc un stat care să-i apere de hoți și să facă dreptate.

Comments (0)
Add Comment