Regele Charles al Marii Britanii va efectua o vizită în Franţa în perioada 20-22 septembrie

Regele Charles al Marii Britanii va efectua o călătorie în Franţa, în perioada 20-22 septembrie, după ce o vizită de stat planificată în martie a fost anulată din cauza protestelor tensionate faţă de reforma sistemului francez de pensii, a anunţat joi Palatul Elysee, transmite AGERPRES.

„Această vizită este o onoare pentru Franţa, într-un moment în care ţara noastră va fi de asemenea gazda Cupei Mondiale de Rugby”, a indicat Palatul Elysee într-un comunicat.

„Va sta mărturie pentru profunzimea legăturilor istorice ce unesc cele două ţări ale noastre şi cele două popoare şi va contribui la onorarea excelenţei şi a know-how-ului francez”, se precizează în comunicat.

Regele Charles a avut planificată o călătorie de trei zile în Franţa la sfârşitul lunii martie, ceea ce ar fi reprezentat prima sa vizită de stat în postura de monarh britanic după decesul mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Însă, vizita a fost anulată după ce tulburările sociale stârnite de noua lege a pensiilor a preşedintelui Emmanuel Macron au degenerat în unele dintre cele mai grave violenţe de stradă din ultimii ani de pe teritoriul Franţei.

În schimb, regele Charles a vizitat Germania în prima sa călătorie în străinătate ca rege.

Comments (0)
Add Comment