Republica Moldova și Letonia vor consolida colaborarea în domeniul armonizării legislației naționale cu cea europeană

Republica Moldova și Letonia vor consolida colaborarea în domeniul armonizării legislației naționale cu cea europeană. Despre acest lucru au anunțat ministrul Jusțiției, Veronica Mihailov-Moraru și omologul său lituanian, Inese Libina-Egnere, în cadrul unei conferințe de presă comună, organizată la Chișinău.

VERONICA MIHAILOV-MORARU, ministrul Justiției: „Suportul partenerilor de dezvoltare și implicarea nemijlocită a experților în procesele de lucru sunt cruciale în acest parcurs de pre-aderare la Uniunea Europeană. Suntem extrem de recunoscători pentru deschiderea colegilor de la Ministerul Justiției din Letonia de a oferi expertiză în materia de armonizare a legislației, inclusiv în procesul de integrare European, urmând a preciza ulterior și segmentele de lucru.”

Ministrul Justiției din Letonia, Inese Libina-Egnere, a apreciat progresele realizate de Republica Moldova în parcursul său de integrare europeană.

INESE LIBINA-EGNERE, ministrul Justiției din Letonia: „Am discutat mai multe subiecte, dar unul dintre ele pe care aș dori să-l subliniez este cât de important este pentru fiecare democrație și, în special, pentru Republica Moldova, să își apere principiile, în special principiile democrației.”

Amintim că, pe 25 iunie, Uniunea Europeană a lansat oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Țara noastră urmează să negocieze cu fiecare țară a UE pe 35 de capitole. Reforma justiției este una din principalele condiționalități în parcursul de aderare.

 

Inese Libina-EgnereJustițieLetoniaUE
Comments (0)
Add Comment