România: Neînțelegeri în interiorul coaliției, iar un partid se retrage de la guvernare

În România, criza politică se acutizează și mai mult, după neînțelegerile care s-au produs în ultimele zile în interiorul coaliției de guvernare. Toți miniștrii USR PLUS și-au prezentat demisiile din guvern. Dacă se schimbă configurația politică a Cabinetului, premierul României, Florin Cîțu, este obligat să ceară vot de încredere în parlament, în maximum 45 de zile.

Anunțul a fost făcut de copreședintele USR Plus, care era și vicepremier în Guvernul Cîțu, Dan Barna.

(Dan Barna, copreședintele USR Plus)

„Am decis că nu mai putem merge mai departe c-un premier care guvernează fără un minim respect pentru protocolul de colaborare al coaliției, pentru adevăr, un minim respect pentru ceea ce înseamnă interesele reale ale românilor. Este legitimă lupta internă într-un partid, dar atunci când ea este folosită pentru a risipi resursele națiunii și a aloca zeci de miliarde pe promisiuni către primari în interes electoral propriu, este un lucru pe care l-am spus și înainte și e clar că nu putem să mergem mai departe”.

Demisia în bloc a miniștrilor USR PLUS a fost vehiculată încă de la începutul crizei politice, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul justiției, Stelian Ion, iar decizia ieșirii de la guvernare a venit după depunerea moțiunii de cenzură. Calendarul moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR nu a putut fi stabilit, deoarece PSD a plecat de la ședința Birourilor Permanente Reunite, în timp ce PNL a solicitat să se verifice dacă semnăturile depuse pe moțiune sunt autentice.

Comments (0)
Add Comment