România se sufocă din cauza caniculei. Meteorologii au anunțat că temperaturile ridicate ar putea continua

Oamenii din capitala României, București, la fel ca și cei din Chișinău, se sufocă sub temperaturi caniculare, în timp ce țara se confruntă cu o a doua săptămână de caniculă. Meteorologii au avertizat că temperaturile ridicate ar putea continua până la sfârșitul lunii iulie.

Unii s-au bucurat de vreme făcând plajă sau răcorindu-se în fântânile din parcurile orașului, în timp ce alții au căutat refugiu în interior în cea mai fierbinte parte a zilei.

„Vom fi bine. Ușor-ușor, mergem acasă sau facem scufundări în apa de aici. Sper că vom fi bine. Ne udăm…”

„Cumva reușim să trăim și acesta este cel mai important lucru. Cu multă apă, multe legume, multe fructe. Stăm în casă, după 10:30/11 dimineața, tragem obloanele. Cei care au aer condiționat primesc un pic mai mult aer, cei care nu au trebuie să îndure (căldura) pentru că așa e viața. Așa că sperăm ca după aceste două săptămâni Dumnezeu să ne dea și o ploaie răcoroasă ca să ne răcorim câteva zile. Dar nu ne putem opune”.

„Asfaltul radiază. În unele puncte devine insuportabil, după ora 11 ( dimineața). Ce pot să vă spun, este clar periculos. Ne hidratăm cu apă și fructe și restul. Orice ne dă Dumnezeu, noi o facem cu brio. Încercăm să fim puternici, ca să spun așa, la această vârstă”.

Autoritățile au îndemnat oamenii să rămână în casă pentru a se proteja de temperaturile ridicate.

caniculăRomânia
Comments (0)
Add Comment