România: Un nou record negativ al infectărilor

Nou record al infecțiilor cu coronavirus, în România. În ultimele 24 de ore au fost 777 de cazuri noi, din peste 19.000 de teste efectuate, cel mai mare număr de teste făcute până acum de către autoritățile sanitare din țara vecină. România trece peste 35.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. Aproape 25.000 de persoane au fost externate, în timp 1971 de persoane au decedat.

Datele guvernului român arată că, de luna viitoare, România ar putea avea și până la 1600 de cazuri noi zilnic. Statistica a fost prezentată în nota de fundamentare a prelungirii stării de alertă în țara vecină cu încă o lună, până pe 15 august.

Astfel, se menține, de pildă, măsura obligativității purtării măștilor în spațiile publice închise, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, precum și interdicția cetățenilor străini de a intra pe teritoriul României.

România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, după ce în precedentele două luni fusese în vigoare starea de urgență.

Comments (0)
Add Comment