Rusia a lovit cu 2 rachete balistice Institutul de Comunicații din Poltava, Ucraina. Cel puțin 41 de persoane au murit, iar alte peste 180 au fost rănite

Ddouă rachete balistice au lovit zona ucraineană Polvata. Acestea au vizat o instituție de învățământ și un spital din apropiere, distrugând parțial una dintre clădirile institutului de telecomunicații, a anunțat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Oamenii au fost prinși sub dărâmături. Multe persoane au fost salvate, dar mai mult de 180 au fost rănite. Din păcate, există multe victime. Deocamdată, știm că 41 de persoane au fost ucise. Sincerele mele condoleanțe tuturor rudelor și apropiaților lor. Am ordonat o anchetă completă și promptă asupra tuturor circumstanțelor în care s-a întâmplat. Toate serviciile necesare sunt implicate în operațiunea de salvare. Sunt recunoscător tuturor celor care au ajutat și au salvat vieți încă din primele momente care au urmat atacului. Gunoiul rus va plăti cu siguranță pentru această lovitură. Continuăm să îi îndemnăm pe toți cei din lume care au puterea să oprească această teroare: Ucraina are nevoie de sisteme de apărare aeriană și de rachete acum, nu în depozite. Atacurile cu rază lungă de acțiune care ne pot proteja de teroarea rusească sunt necesare acum, nu mai târziu. Fiecare zi de întârziere înseamnă, din păcate, mai multe vieți pierdute”, a scris acesta pe rețelele sociale.

Comments (0)
Add Comment