Rusia nu aprobă planurile Turciei de a conduce o altă operațiune militară împotriva pozițiilor kurzilor din nordul Siriei

Rusia nu aprobă planurile Turciei de a conduce o altă operațiune militară împotriva pozițiilor kurzilor din nordul Siriei. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a spus că un astfel de pas ar fi o încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Arabe.

Observatorii notează că Ankara încearcă să rezolve diferențele cu Moscova pe această problemă pentru a evita escaladarea în regiune.

Turcia încearcă să extindă așa-numita zonă de securitate de 30 de kilometri de-a lungul granițelor sale. Potrivit Associated Press, milițiile kurde susținute de SUA sunt gata să colaboreze cu Damasc pentru a lupta împotriva unei posibile invazii turcești.

Săptămâna aceasta a devenit cunoscut despre exercițiile comune ale forțelor aeriene de la Moscova și Damasc. Comunicatul Ministerului Apărării sirian spune că 2 avioane de luptă rusești SU-35 și 6 avioane siriene MiG-23 și MiG-29 au simulat o coliziune cu avioane de luptă și drone ale unui inamic simulat. Ministerul a spus că manevrele au avut loc în apropiere de Înălțimile Golan, controlate de Israel, precum și în nordul și estul țării.

Comments (0)
Add Comment