Salonul Internațional de Carte „Bookfest” Chișinău și-a deschis ușile. 30 de edituri din spațiul cultural român, dintre care opt din Republica Moldova, își vor prezenta oferta

Salonul Internațional de Carte „Bookfest” Chișinău și-a deschis ușile. Evenimentul va fi organizat în perioada 28 august – 1 septembrie. Astfel, timp de cinci zile, vizitatorii vor putea găsi la eveniment unele dintre cel mai reprezentative edituri din România și din Republica Moldova, cu carte exclusiv în limba română și cu cele mai bune oferte de prețuri. Intrarea este liberă.

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: „Este o mare bucurie să ne revedem astăzi la „Bookfest” Chișinău – eveniment major pentru piața de carte românească și pentru toți cei care vorbesc, citesc și simt românește. Este semnificativ și faptul că Salonul se ține în preajma sărbătorilor noastre naționale – Ziua Independenței Republicii Moldova și Ziua Limbii Române pe care o vom sărbători pe data de 31 august. Aducem și prin carte un omagiu înaintașilor care au luptat pentru libertatea țării și un omagiu limbii române.”

Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Adriana Cazacu, a declarat că „Bookfest” este un eveniment mult așteptat de cetățenii de toate vârstele.

ADRIANA CAZACU, secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării: „Este un eveniment mult așteptat de copii, elevi, studenți, profesori și de toți cei compătimiți de lectură. De cei care au cartea drept instrument de lucru, dar și de cei pentru care cititul cărții este un modus vivendi. Acest Salon reunește oameni care împărtășesc aceleași valori și care au pasiune comună – lectura. Felicitări nouă tuturor pentru această minunată sărbătoare a cărții!”

Parteneri strategici ai evenimentului sunt USAID, UKaid și Ambasada Suediei în Republica Moldova. În același timp, acesta este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României. 

ADRIAN DUPU, Secretar de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României: „Prin implicarea noastră, a Guvernului României, ne continuăm angajamentul față de importanța cărții și a limbii române în patrimoniul nostru cultural comun și ne arătăm și aprecierea față de autorii și de publicul cititor.”

Salonul Internațional de Carte „Bookfest este găzduit de Centrul Mediacor din cadrul Universității de Stat Moldova și poate fi vizitat în intervalul orelor 10.00 – 20.00. Prima ediție a „Bookfest” Chișinău a fost organizată în anul 2016.

 

Bookfestsalon de carte
Comments (0)
Add Comment