Salvatorii moldoveni, decorați în Turcia pentru asistența oferită la lichidarea consecințelor seismului devastator

Echipa de salvatori moldoveni, specializată în căutare-salvare urbană, a fost menționată la nivel înalt, cu Medalia de recunoștință, pentru sprijinul și suportul acordat în lichidarea consecințelor cutremurului produs pe șase februarie în Turcia.

Mențiunea le-a fost acordată angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență de Recep Tayyip Erdoğan, la Ankara, în cadrul unui eveniment solemn dedicat tuturor salvatorilor care au ajutat poporul turc, în urma catastrofei naturale, menționează IGSU.

Astfel, conducerea Turciei a mulțumit oficial pentru dedicație, curaj și abnegație de care au dat dovadă pompierii, care au salvat vieți omenești și au contribuit la recuperarea victimelor tragicului seism.

Republica Moldova a acționat prompt, mergând în misiune de salvare în provincia Hatay. Acolo, echipa noastră de salvatori a reușit să recupereze din ruinele blocurilor avariate un copil de trei ani, viu și nevătămat. De asemenea, angajații IGSU au evaluat peste 220 de blocuri de locuit, unde au fost identificate 18 persoane decedate.

IGSURecep ErdoganTurcia
Comments (0)
Add Comment