Șase oameni au fost uciși într-un atac armat asupra unui azil pentru bătrâni, într-un oraș din Croația

Șase oameni au fost uciși într-un atac armat asupra unui azil pentru bătrâni, într-un oraș din Croația. Atacatorul și-a împușcat mortal propria mamă, care era internată la azil, relatează presa locală.

Bărbatul a deschis focul într-un azil din orașul Daruvar, din centrul Croației, situat la 130 de kilometri de capitala Zagreb. Potrivit autorităților, există mai mulți răniți.

Șeful poliției croate, Nikola Milina, a declarat că cinci persoane au murit pe loc, în timp ce o altă persoană a murit într-un spital. Victimele sun cinci rezidenți ai azilului și un angajat, a mai spus Milina.

„Ei bine, mama mea este aici, are 90 de ani. Eu sunt aici cu fratele și sora mea. Așteptăm, nu avem nicio informație. Este îngrozitor ce s-a întâmplat. Acesta este un oraș atât de mic. Mai ales când ai pe cineva înăuntru, nu știu, așteptăm, suntem cu toții în șoc. Întregul oraș este în stare de șoc.”

Damir Lnemicek, primarul orașului Daruvar: „Am fost loviți de o tragedie venită de nicăieri. Suntem cu toții în stare de șoc. Sincerele mele condoleanțe familiilor. Poliția este aici, ancheta este în curs de desfășurare. Restul răniților sunt în spital”.

Atacatorul a reușit să fugă de la locul crimei, însă polițiștii l-au găsit repede într-o cafenea din apropiere și l-au arestat. Presa locală mai relatează că autorul asaltului armat are 49 de ani și este un fost luptător în războiul pentru independența Croației, din perioada 1991-1995.

azilbătrâniCroațiaZagreb
Comments (0)
Add Comment