Scade numărul cazurilor de COVID-19. În ultima săptămână au fost raportate 1.542 de cazuri de infectare, în scădere cu 22,8% față de săptămâna precedentă

Scade numărul cazurilor de COVID-19 la nivel național, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Potrivit datelor, în ultima săptămână au fost raportate 1542 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, inclusiv 273 de cazuri în regiunea transnistreană.

Numărul cazurilor înregistrate este în scădere cu 22,8% față de săptămâna precedentă. De asemenea, numărul de cazuri în rândul copiilor cu vârsta de 0-14 ani a scăzut cu 27,7%, fiind raportate 330 de cazuri.

În aceeași perioadă, au fost efectuate 10.308 teste, cu o rată de pozitivitate de 14,9%, în scădere față de săptămâna anterioară.

Pentru a preveni o nouă creștere a cazurilor, ANSP recomandă respectarea măsurilor de protecție, precum păstrarea distanței sociale, igiena corectă a mâinilor și igiena respiratorie, evitarea locurilor aglomerate, aerisirea spațiilor închise și vaccinarea împotriva COVID-19. De asemenea, agenția subliniază importanța informării din surse oficiale și evitarea călătoriilor în zone cu risc ridicat, dacă nu sunt necesare.

ANSPCOVID-19
Comments (0)
Add Comment