Scholz: „Rusia ar trebui să fie inclusă într-o viitoare conferință de pace”

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat într-un interviu difuzat recent că el și președintele ucrainean Volodimir Zelenski sunt de acord că Rusia ar trebui să fie inclusă într-o viitoare conferință de pace menită să pună capăt războiului actual din Ucraina. De asemenea, Scholz a făcut apel la eforturi sporite pentru soluționarea conflictului.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: „Cred că acum este momentul în care trebuie să discutăm cum să ieșim din această situație de război mai repede decât impresia actuală. Cu siguranță va exista o nouă conferință de pace, iar președintele Zelenski și cu mine suntem de acord că aceasta trebuie să fie una cu Rusia prezentă”.

O conferință de pace anterioară, care a avut loc între 15 și 16 iunie în Elveția, s-a încheiat cu 78 de țări care și-au exprimat sprijinul pentru „integritatea teritorială” a Ucrainei, dar au lăsat calea de urmat neclară. Rusia nu a participat.

Scholz se confruntă cu mai multă nemulțumire politică acasă cu privire la sprijinul guvernului său, inclusiv bani și arme pentru Ucraina, după ce partidele populiste care se opun înarmării Ucrainei au obținut rezultate bune în alegerile de stat din 1 septembrie, în detrimentul partidelor din coaliția sa guvernamentală formată din trei partide.

Unii membri ai Partidului său Social Democrat au solicitat, de asemenea, un accent mai mare pe diplomație față de Rusia.

Zelenski a prezentat o formulă de pace în 10 puncte care solicită expulzarea tuturor forțelor ruse de pe teritoriul ucrainean și tragerea la răspundere pentru crimele de război.

GermaniaOlaf ScholzRusiaUcraina
Comments (0)
Add Comment