Secția de COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie din Capitală își sistează activitatea

Secția de COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie din Capitală își sistează activitatea. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei. Potrivit lui, motivul este scăderea numărului cazurilor de infectări.

VLADIMIR BOLOCAN, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: „Începând cu ziua de astăzi, secția își finalizează sau își sistează activitatea, deoarece ne-a reușit nu doar să stabilizăm situația, dar și să întreprindem măsuri pentru a micșora numărul îmbolnăvirilor de COVID-19. Asta încă o dată demonstrează că măsurile preventive și reacția din timp pot duce la control și la garantarea unei situații sigure în sistemul de sănătate din municipiul Chișinău.”

Potrivit Ministerului Sănătății, în perioada 9-15 septembrie, în Republica Moldova, au fost înregistrate 1.310 cazuri de COVID-19, dintre care 271 în regiunea transnistreană, fiind cu peste 15 la sută mai puțin față de săptămâna anterioară.

COVID-19Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie
Comments (0)
Add Comment