Sfântul Gheorghe e tot mai aproape de a doua finală

Sfântul Gheorghe a făcut un pas uriaș spre cea de-a doua finală consecutivă a Cupei Moldovei, după ce în manșa tur a semifinalelor a dispus cu 5-2 de Speranța. În primul meci oficial din 2020, contrar cursului jocului, oaspeții au fost cei care au deschis scorul în minutul 29, prin Trofan.

Totuși, la pauză s-a intrat la egalitate, Volkau fiind omul care a marcat pentru 1-1.

„Sfinții” s-au desprins pe tabelă în minutele 64 și 66, când Novicov a marcat în urma unui corner executat de nou-intratul Suvorov, care imediat după reluarea jocului a punctat pentru 3-1, după ce a executat perfect o lovitură liberă.

Același Suvorov și-a trecut în cont dubla dintr-un penalty, ca mai apoi, tot dintr-o lovitură de pedeapsă, dar executată de Pîsla, Speranța să reducă din diferență. Gazdele nu s-au oprit însă aici, iar Iurcu, jucător introdus, la fel, după pauză, a stabilit rezultatul final, cu un gol marcat în minutul 83.

La finalul partidei, Serghei Cebotari a declarat că deși echipa sa a învins clar, în retur va căuta să obțină o nouă victorie.

„În principiu, sunt mulțumit de forma jucătorilor, de joacă. Noi am avut un plan pentru prima și a doua repriză și în principiu, băieții l-au îndeplinit. Este un meci de Cupă, mergem să câștigăm și să ne îndeplinim restul obiectivelor întru pregătirea celorlalte meciuri.”

De partea cealaltă, Iurie Osipenco a recunoscut că adversarii au fost mai buni, menționând însă că în retur se poate întâmpla orice.

„Noi am jucat practic tot meciul în viteza a doua. Nu știu din ce cauză, dar așa o impresie de parcă ei s-au antrenat în toată această perioadă. Totul a mers conform planului până nu a intrat pe teren cheița fermecată – Suvorov.”

Amintim că returul dintre Sfântul Gheorghe și Speranța este programat pentru joi, 25 iunie.

Comments (0)
Add Comment