Și Germania și-a declarat disponibilitatea de a coopera cu talibanii

Talibanii au anunţat că au preluat controlul „total” în Valea Panjshir, unde s-a organizat rezistenţa împotriva lor, de când au preluat puterea în Afganistan, la jumătatea lunii august. Anunțul vine după ce forţele de opoziţie afgane din Valea Panjshir ceruseră încetarea focului, după informaţii privind pierderile grele înregistrate în luptele din weekend.

Militanții mișcării radicale talibane, care a preluat puterea în Afganistan, au respins oferta milițiilor din provincia Panjshir, care își anunțaseră disponibilitatea de a începe negocierile cu o zi înainte. Anterior, liderul rezistenței, Ahmad Massoud, a promis o încetare a focului, dacă talibanii își vor retrage trupele din regiune.

Dar, în ciuda faptului că administrația începe să funcționeze din nou în capitala afgană, țările occidentale nu se grăbesc să-și întoarcă ambasadele la Kabul. De exemplu, SUA și Italia și-au mutat misiunile diplomatice la Doha.

Între timp, și Germania și-a declarat disponibilitatea de a coopera cu talibanii pentru a finaliza evacuarea afganilor care au lucrat anterior cu diplomați germani și militari.

Comments (0)
Add Comment