Siria: 18 persoane au murit în urma loviturilor israeliene

Numărul persoanelor ucise în timpul atacurilor israeliene nocturne în Siria a crescut la 18, iar alte zeci au fost rănite, a declarat luni ministrul sirian al sănătății. Acesta a fost cel mai mare număr de morți în urma unui astfel de atac de la începutul războiului din Gaza.

Unul dintre siturile vizate a fost un centru de cercetare utilizat pentru dezvoltarea de arme, a declarat un observator de război. Oficialii sirieni au declarat că au fost vizate situri civile.

Israelul vizează în mod regulat situri militare din Siria legate de Iran și de gruparea militantă libaneză Hezbollah. Aceste lovituri au devenit mai frecvente, deoarece Hezbollah a avut schimburi de focuri cu forțele israeliene în ultimele 11 luni, pe fondul războiului Israelului împotriva Hamas – un aliat al Hezbollah – în Gaza. Cu toate acestea, intensitatea și numărul victimelor loviturilor de duminică seară au fost neobișnuite.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un observator de război cu sediul în Marea Britanie, a declarat că 25 de persoane au fost ucise, inclusiv cel puțin cinci civili, în timp ce printre ceilalți se numără soldați ai armatei siriene și membri ai Hezbollah și ai altor grupuri armate legate de Iran.

Una dintre lovituri a vizat un centru de cercetare științifică din Masyaf și alte locuri în care „milițiile și experții iranieni sunt staționați pentru a dezvolta arme în Siria”, a declarat observatorul.

Acesta a afirmat că centrul de cercetare ar fi fost utilizat pentru dezvoltarea de arme, inclusiv rachete de precizie cu rază scurtă și medie de acțiune și drone.

atacIsraelmorțiSiria
Comments (0)
Add Comment