Situația epidemiologică în Chișinău, rămâna una îngrijorătoare. Gîlca: „Avem o creștere a infecțiilor COVID de două ori”

Autoritățile locale din Chișinău rămân în alertă, privind situația epidemiologică, care, potrivit lor, rămâne una îngrijorătoare. În cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei Capitalei, Boris Gîlca a declarat că în spitalele municipale se atestă o nouă insuficiență de locuri pentru internarea pacienților testați pozitiv la COVID-19.

„Este adevărat că situația epidemiologică rămâne una îngrijorătoare. Datele statistice pe săptămâna trecută arată sporirea morbidității prin infecția COVID, în comparație cu săptămâna precedentă. Avem o creștere infecțiilor COVID de două ori. De asemenea, din nou, avem o creștere a infecțiilor respiratorii., cu circa 23%, comparativ cu săptămâna precedentă”, a spus Boris Gîlca.

De această dată, atenționează Gîlca, avem o situație specifică, deoarece, în paralel, se înregistrează o suprapunere a infecțiilor virale, a gripei și pandemiei COVID-19.

„Situația este una foarte specifică, deoarece avem în paralel o erupție epidemiologică atât de infecții respiratorii, cât și de gripă, iar această suprapunere a infecțiilor respiratorii, a gripei sezoniere și a COVID-ului fac ca aceste infecții să aibă forme mult mai complicate, ceea ce înseamnă că perioada de recuperare va lua mai mult timp”, a adăugat Gîlca.

Astfel, unica metodă sigură și eficientă pentru a preveni cazurile grave de boală și de deces rămâne vaccinare, a reamintit Boris Gîlca moldovenilor, care, în acest sens, a mai menționat că, în prezent, în instituțiile medicale de asistență primară din Chișinău continuă procesul de imunizare atât contra gripei sezoniere, cât și pandemiei de coronavirus.

Boris GîlcăChișinăuCOVID-19Primăria Chișinău
Comments (0)
Add Comment