Situația lui Ștefan Gațcan, regretată de șeful statului

Șeful statului, Igor Dodon, susține că „regretă foarte mult” ceea ce i s-a întâmplat în aceste zile deputatului Ștefan Gațcan. Acesta afirmă că a avut o întrevedere cu deputatul înainte ca acesta să vrea să plece din partid, negând faptul că acesta ar fi fost în sediul Președinției. Potrivit lui Dodon, Gațcan ar fi fost presat în ultimele zile de către cei din grupul Șor-Candu, iar cineva dintre membrii acestui grup i-ar fi propus 500.000 de euro.

„El a venit cu ceva timp în urmă la mine, puțin speriat, și mi-a spus că a venit o rudă, nașii fiicei sau nu mai știu cine de la Violeta Ivanov, și i-au pus pe masă 500.000 de euro. El a venit și mi-a spus mie acest lucru. A doua zi a venit și mi-a zis: categoric sunt împotrivă. I-am spus să se ducă la Procuratura Generală. N-a vrut”.

Aseară, Gațcan a postat un nou clip video în care reconfirmă că este bine, după cum spune el.

„Sunt bine. Benevol am renunțat la mandatul de deputat. Nu am fost și nu sunt sechestrat”.

Dodon spune că trebuie de modificat Constituția în așa fel încât să fie interzis traseismul politic.

„Eu știu că o să sară diferiți experți, că acest lucru nu se poate. Nu se poate? Dar să cumperi deputați la pachet se poate? Ce fel de democrație e asta? Pentru ce mai trebuie partide, pentru ce să mai mergi să discuți cu alegătorii? Ai bani. S-au terminat alegerile, ai mers pe la toți și ai dat câte două milioane, ai cumpărat 10-15 deputați și de joci de-a democrația”. 

Șeful statului a vorbit și despre protestele Pro Moldova din fața Președinției. Ar încerca să meargă și la Sadova. Mare greșeală, spune Dodon.

„Cineva spunea că vor să meargă la Sadova, la casa mamei mele. Nu vă jucați. Sadovenii sunt oameni gospodari. Din răzeși. O să vă primească așa de bine, că n-o să vă puteți duce repede din sat. Nu încercați. Nu provocați. E un sfat omenesc. Vreți – băgați-vă, dar o să vedeți cu ce o să se termine chestia asta”.

Comments (0)
Add Comment