Slusari: „Dodon poate veni la Procuratura Generală să bea ceai „и не дергаться”

Fostul deputat al Platformei DA, Alexander Slusari, este nemulțumit de modul în care au decurs audierile președintelui de onoare al socialiștilor Igor Dodon în cazul Energocom.
Potrivit acestuia, Dodon „poate veni în siguranță la Procuratură o dată pe lună să bea ceai și nici să nu se zvâcnească”.

„Ce am înțeles astăzi după o altă întâlnire amicală între Dodon și procurori? Dragi cetățeni, dacă cineva a furat un pui în condițiile sărăciei din țară, riscă să fie imediat închis și condamnat rapid. Dacă un individ a contribuit la furtul nejustificat a aproape 12 milioane de dolari pentru electricitate din buzunarele noastre, dacă a primit genți de la Plahotniuc, a fost finanțat ilegal din offshore Bahamas și duce un stil de viață luxos, muncind toată viața pentru sectorul public, atunci el devine o persoană importantă.

Poate veni în siguranță la Procuratură o dată pe lună să bea ceai și să nu se zvâcnească. În același timp, poți avea statutul formal de suspect într-un caz de mare profil cu o măsură preventivă numită „Vin când vreau”. Cel puțin, așa am înțeles eu explicațiile neclare ale parchetului de astăzi.

Cu o dreptate atât de luxoasă pentru oligarhi, nu înțeleg de ce lui Plahotniuc, Shor, Platon și Andronachii ar trebui să le fie frică să se întoarcă! Procurorii Morari și judecătorii Musteață au și ceai, și cafea”, a conchis fostul deputat.

Urmărirea penală în dosarul Energocom, în care Igor Dodon figurează în calitate de suspect, este în derulare, iar parchetul examinează noi probe. Reprezentantul Parchetului General a spus că, deocamdată, procuratura nu a luat nicio decizie în privința lui Dodon.

Comments (0)
Add Comment