Slusari: „Nu cunosc politician mai cinic decât Maia Sandu”

Alexandru Slusari, vicepreședintele PPDA, se arată dezamăgit de decizia de ieri a Maiei Sandu, prin care l-am numit pe Igor Grosu candidat la funcția de premier.

„Probabil eu nu trebui să vin în politica. Nu am ce pierde și trebuie să spun lucrurile importante, chiar dacă înțeleg că marea partea a societății încă este cuprinsă de isteria și hipnoza.

 

Nu am văzut un președinte mai corupt decăt Igor Dodon și politicean mai cinic ca doamna Maia Sandu. Nu am ce pierde și răspund pentru cuvintele mele. Mai mult ca atăt, doamna președinte poate confirma că eu am spus acest lucru dumneaei în fața.

 

Am discutat timp de oră minuțios foaia de parcurs a Platformei DA cu analiza riscurilor, ținănd cont că este greu de crezut în psrm. Dar varianta cu guvernul Ciocoi era și este mult mai tragică pentru țara. Însă din căte am înțeles, doamna președinta și pas agrea atunci anume ideea consolidării guvernului intermar. Aceleași mesaje am auzit ceva devreme și de la socialiști.

 

Pe urmă aflăm că peste două ore la doamna președinta a ajuns Dodon și , din căte am înțeles, nu prima dată. Au fost negocieri bilaterale privind stabilirea datei alegerilor , care convine pentru ambii cu menținerea actualului executiv. Apropo, toata aceasta perioada fracțiunea Platforma DA niciodată nu a negociat cu psrm separat. Am avut întălniri trilaterale cu PAS și PD plus două ședințe în patru (plus psrm).

 

Iar încă peste 2 ore doamna Președintă înaintează, fără că măcar să facă consultări telefonice cu foștii parteneri de alianță, pe propriu candidat. Din căte am realizat, înaintează pe bune. Pe candidat, care nici nu apărea pe radarul consultărilor și care puțin timp în urmă a vorbit despre necesitatea fortificării guvernului consilierului lui Dodon.

 

Eu nu agreez asemenea jocuri și atitudinea față de partid, care mulți ani a fost un aliat onest al doamnei Sandu. Aștept un val de critică dură în adresa mea, dar prefer în asemenea situații dificile să nu caut dividende politice, ci să rămân cinstit față de oameni”.

Comments (0)
Add Comment