Social-democrații cancelarului german Olaf Scholz înving la limită AFD

Social-democrații cancelarului german Olaf Scholz păreau pregătiți să țină piept extremei drepte în alegerile din landul Brandenburg de duminică, după ce au rămas în urma Alternativei pentru Germania pe tot parcursul campaniei, potrivit sondajelor la ieșirea de la urne.

SPD, care guvernează landul care înconjoară capitala Germaniei, Berlin, de la reunificarea din 1990, a obținut 31,8% din voturi, în fața formațiunii de extremă dreapta Alternativa pentru Germania, cu 29,2%, într-o revenire de ultim moment, potrivit sondajului la ieșirea de la urne realizat de postul public de televiziune ZDF.

Succesul SPD i-ar putea oferi lui Scholz o ușoară pauză de la discuțiile din partid cu privire la oportunitatea sa de a fi din nou candidatul său la funcția de cancelar pentru alegerile federale programate pentru septembrie anul viitor, având în vedere nepopularitatea sa în rândul alegătorilor.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca acest lucru să îi dea lui sau partidului său un impuls major, având în vedere că popularul și actualul lider SPD Dietmar Woidke s-a distanțat de Scholz în timpul campaniei și a criticat politicile guvernului federal.

Trei sferturi dintre cei care au votat pentru SPD nu au făcut-o din convingere, ci mai degrabă pentru a respinge AfD, potrivit sondajului la ieșirea de la urne publicat de ARD, celălalt radiodifuzor public din Germania.

Prezența la vot a crescut de la 61% în urmă cu cinci ani la 73%, potrivit ZDF.

GermaniaOlaf ScholzSocial-democrați
Comments (0)
Add Comment