Sondaj/ Alarmant! 84,4% din moldoveni nu vor putea să-și acopere cheltuielile sau le va fi foarte dificil în această iarnă. Câți fac economii?

Iarna ce vine va fi un adevărat test al rezistenței pentru cei mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova. Paneliștii din cadrul emisiunii Morari.live, au răspuns la întrebarea privind situația în care se va afla gospodăria lor în iarna ce vine.

Astfel, 46,9% din respondenți au spus că vor fi într-o situație foarte dificilă și nu știu cum vor acoperi cheltuielile. 37,5% zic că vor acoperi cu dificultate cheltuielile, dar vor trebui să facă restrângeri în alte domenii.

Doar 10,9% au susținut că salariile sau pensiile le vor ajunge pentru strictul necesar, în timp ce 3,9% vor putea acoperi ușor toate cheltuielile având o situație financiară bună.

În același timp, 52,8% din aceeași respondenți fac deja economie de electricitate pentru că se descurcă foarte greu cu banii, în timp ce doar 7,9% economisesc pentru că așa au cerut autoritățile.

27,6% economisesc electricitatea din solidaritate cu toți cei care fac acest lucru în această perioadă, iar 10,2% nu economisesc și consumă electricitate la fel ca și până acum.

Chestionarele au fost realizate în cadrul emisiunii Morari.live, difuzată în fiecare zi de joi începând cu 21:00 la N4. Respondenții sunt 120 de cetățeni ai țării, din peste 50 de localități, ce sunt conectați la un panel și în direct, în timpul emisiunii, răspund la întrebări de tip sondaj. Numărul și diversitatea paneliștilor reproduc tabloul socio-demografic al Republicii Moldova, după cum garantează compania IMAS, cea care și culege respectivele date.

Morari.liveSondaj
Comments (0)
Add Comment