SONDAJ/ Moldovenii se arată încrezători că protestele din capitală se vor încheia odată cu demisia actualului guvern

Protestele antiguvernamentale și îndreptate împotriva președintelui Maia Sandu, organizate Partidul ȘOR, de mai bine de două luni, la Chișinău, sunt justificate. Asta arată datele unui nou sondaj de opinie, prezentat astăzi de compania iData.

Totodată, moldovenii se arată încrezători că manifestațiile din capitală se vor încheia cu demisia actualului guvern și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Astfel, potrivit studiului, 43,2% dintre cei chestionați au spus că cetățenii au suficiente motive pentru a ieși în stradă, ca să-și apere dreptul la un trai decent. Din acest motiv, protestele organizate de Partidul „ȘOR”, sunt justificate. În același timp, peste 28% din moldoveni consideră că protestele sunt organizate de forțe străine, iar aproximativ 24% dintre respondenți nu consideră manifestațiile drept o soluție.

Sondajul mai arată că 34,9% dintre cei chestionați se arată convinși că protestele din centrul capitalei se vor încheia cu demisia Guvernului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Aproape 20% din moldoveni spun că protestele vor fi înăbușite, alți 16,8% declară că Partidul ȘOR va fi scos în afara legii, în timp ce 11,7% din cetățeni au speranța că guvernarea va face anumite cedări.

De menționat că sondajul a fost realizat în luna noiembrie, eșantionul fiind de 1060 de persoane, iar marja de eroare constituie +/- 2,9%.

Alegeri anticipatePartidul ȘORProtesteSondaj
Comments (0)
Add Comment