Sondaj/ Peste 50% din respondenți consideră ca fiind abuz ridicarea corturilor protestatarilor. Chicu: Maia Sandu a intrat într-o psihoză

Ridicarea forțată a corturilor protestatarilor din fața Parlamentului și a Președinției este considerată ca fiind un abuz din partea forțelor de ordine de 50,4% din respondenții ce participă la efectuarea sondajelor în direct din cadrul emisiunii Morari.live.

Alte 22,5% au declarat că în pofida faptului unor ilegalități, totuși susțin intervenția forțelor de ordine și tot atâtea procente au considerat că s-a acționat conform legii.

Unul dintre invitații emisiunii, Ion Dron, a declarat că cele întâmplate în cadrul protestului din 16 octombrie curent au fost convenabile puterii și că prin luarea cu forța a tuturor corturilor, guvernarea a dat un semnal către toți ceilalți care aveau de gând să iasă în stradă. Mai mult decât atât, Dron a ținut să precizeze că președinta Maia Sandu a supus poliția unei noi lovituri de imagine.

Ex-premierul Ion Chicu a declarat că prin acțiunile violente ale poliției, PAS a demonstrat că nu mai este un partid pro-european, iar președintele Maia Sandu a intrat într-o psihoză. Chicu a atras atenția că dacă partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova vor mai tăcea, astfel de ieșiri ale polițiștilor, cu bâte, vor mai fi.

„Respectiva acțiune nici cum nu se înscrie în principiile democratice, remarc și luarea de poziție a Avocatului Poporului. Este o rușine pentru actuala guvernare. Asta nu înseamnă că ei vor renunța în continuare la astfel de acțiuni, pentru că dacă câteva ONG-uri au reacționat, eu văd și mă uimesc, este o surpriză neplăcută, tăcerea mortală a partenerilor noștri, ambasadelor, care erau foarte vocale până a veni PAS la putere, dar sper că asta e din cauza unor motive birocratice.”, a punctat președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu.

Deputatul PSRM, Grigore Novac, a spus că din informațiile deținute de către acesta, acțiunile poliției au survenit în urma unor solicitări emotive ale primelor persoane din stat.

Precizăm că, respondenții tradiționalelor chestionare sunt 120 de cetățeni ai țării, din peste 50 de localități, ce sunt conectați la un panel și în direct, în timpul emisiunii, răspund la întrebări de tip sondaj. Numărul și diversitatea paneliștilor reproduc tabloul socio-demografic al Republicii Moldova, după cum garantează compania IMAS, cea care și culege respectivele date.

Morari.liveProtesteSondaj
Comments (0)
Add Comment