Sondaj/ Peste 53% din moldoveni vor fi într-o situație foarte dificilă la iarnă. Ce așteptări au de la Guvernarea PAS

Un sondaj realizat în cadrul emisiunii Morari.live arată că 53,8% din moldoveni vor fi într-o situație foarte dificilă la iarnă și nu știu cum își vor acoperi cheltuielile. Alte 29,5% au spus că vor face cu greu față cheltuielilor, iar 12,9% au menționat că banii le vor ajunge doar pentru strictul necesar. Doar 3% din moldoveni au o situație financiară bună care le permite să-și acopere toate cheltuielile.

Având în vedere prețul foarte ridicat al gazului, 38,8% din moldoveni văd ca și soluție negocieri între președinta Maia Sandu și președintele Putin. 37,3% așteaptă ca Guvernul să renegocieze contractul, iar 9% sunt de părerea că UE trebuie să ofere un suport financiar consistent pentru a compensa prețul plătit de Moldova. Surprinzător, dar 8,2% din respondenți sunt de părerea că trebuie să rămână contractul actual cu Gazprom.

Mai mult decât atât, la întrebarea despre ce ar trebui să facă mai departe Guvernul, 62,7% au răspuns că trebuie să cumpere în continuare gaz din Rusia, iar 22,4% au menționat că gazul trebuie cumpărat din Europa, chiar dacă se plătește mai mult, pentru că acesta este prețul libertății și independenții. Totuși 14,9% n-au răspuns sau n-au știut cum să răspundă.

Amintim că cei peste 120 de moldoveni sunt din peste 50 de localități ale țării, iar în fiecare zi de joi începând cu ora 21:00 sunt conectați la un panou sociologic și răspund în direct, la întrebări de tip sondaj în cadrul emisiunii Morari.live. Datele acestor sondaje sunt colectate și prezentate publicului de către compania sociologică IMAS.

Guvernul PASMorari.liveSondaj
Comments (0)
Add Comment