Sondaj: Peste 86% din moldoveni cred că numărul săracilor va crește, iar majoritatea vor fi într-o situație foarte dificilă

În cadrul emisiunii Morari.live, difuzată în fiecare joi la ora 21:00 la postul de televiziune N4, 120 de moldoveni din peste 50 de localități ale țării, sunt conectați la un panou sociologic și răspund în direct, la întrebări de tip sondaj. Datele acestor sondaje sunt colectate și prezentate publicului de către compania sociologică IMAS.

În cadrul ediției din această joie, paneliștii au răspuns la mai multe întrebări, una dintre acestea fiind despre evoluția persoanelor sărace în Republica Moldova. Majoritatea covârșitoare, 86,9%, au fost de părerea că numărul persoanelor sărace o să crească. 12,3% au răspuns că numărul va rămâne la fel și doar 0,8% sunt optimiști că numărul săracilor va scădea.

La întrebarea despre cum se vor descurca cu cheltuielile în iarna care urmează, 47% din respondenți au menționat că vor fi într-o situație foarte dificilă și nu știu ce soluții să găsească. 21,2% se vor baza pe ajutorul oferit de stat, iar alte 5,3% se vor baza pe banii primiți de la rudele de peste hotare. 6,8% din respondenți nu vor avea altă soluție decât să se împrumute. Doar puțin peste 16% au declarat că se vor descurca cu banii economisiți din pensii și salarii.

După cum a menționat în cadrul aceleiași emisiuni expertul IDIS Viitorul, domnul Veaceslav Ionița, moldovenii nu și-au pierdut totuși optimismul și speranța, dând dovadă de maturitate. Astfel, la întrebarea deschisă, pe ce se vor baza în această iarnă, 75% din respondenți au declarat că pe forțele proprii, 20,3% se vor baza pe ajutorul statului, iar 4,7% n-au răspuns.

Morari.liveSondaj
Comments (0)
Add Comment