Spania, afectată grav de valul trei pandemic. Țara a ajuns la trei milioane de infecții

Spania suferă cele mai grave cifre din al treilea val pandemic, cu 766 de noi decese în ultimele 24 de ore și deja depășește trei milioane de infecții cu coronavirus.

Guvernul a extins cerința unui test pentru cei care provin din 15 țări din America Latină și, de asemenea, restricții privind călătoriile din Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia. În Țara Bascilor, barurile și restaurantele vor putea redeschide, după ce Justiția le-a dat undă verde hotelierilor.

Cu limitările de capacitate și cu măsuri sanitare precum utilizarea măștilor, industria ospitalității „nu pare un element de risc sigur și serios pentru sănătatea publică”, potrivit hotărârii Curții Superioare de Justiție.

Lucrătorii esențiali sunt următorii pe listă pentru a primi vaccinul în Spania. Pompierii, personalul de urgență, protecția civilă și forestieră, armata, profesorii din școli, precum și forțele și corpurile de securitate ale statului, vor fi următoarele grupuri care vor primi vaccinul împotriva coronavirusului.

Comments (0)
Add Comment