Spania și Croația își deschid larg brațele pentru turiștii străini

Croația este una dintre primele țări europene care a ridicat majoritatea restricțiilor de călătorie cauzate de coronavirus. Hotelurile și restaurantele primesc deja vizitatori care sunt atrași de Marea Adriatică.

Vaccinările sunt în plină desfășurare și se preconizează că aproximativ 50% din cei patru milioane de locuitori ai țării vor fi complet vaccinați până la mijlocul verii. Croația acceptă turiști din Statele Unite și din majoritatea țărilor europene cu certificat de vaccinare, test negativ COVID-19 sau dovadă de recuperare.

(Goran Pavlovic, Consiliul de Turism din Opatija)

„Sectorul turismului a început vaccinarea – toți angajații hotelurilor, restaurantelor și hotelurilor private sunt vaccinați pentru a asigura siguranța turiștilor. În plus, am organizat locuri de testare pentru pasageri sau călători care reveniți în țările lor, dacă au nevoie de teste COVID pentru asta”.

Spania se redeschide și ea. Cetățenii britanici vor putea intra aici fără restricții. Deși Londra a inclus Spania drept „țară galbenă” și se așteaptă ca turiștii britanici să fie abunde stațiunile spaniole.

Magaluf, un oraș mallorcan care trăiește în principal din turismul britanic, a fost închis de aproape un an. Treptat, viața a început să se întoarcă aici, dar până acum, totul pare trist.

(Jose Pardo, proprietar de restaurant)

„Starea de spirit nu este foarte bună, dar bine, este așa cum este. Pe lângă spaniolii care vin aici vineri, sâmbătă și duminică, nu există turiști. Doar două hoteluri sunt deschise”.

Există speranța că, odată cu aprobarea pașaportului de vaccinare, situația se va schimba. Între timp, turiștii britanici care au vizitat Spania vor trebui să treacă în carantină timp de 10 zile, la întoarcere.

Comments (0)
Add Comment