Spînu s-a întâlnit cu transportatorii. Tarifele ar putea crește

Tarifele la transportul inter urban s-ar putea scumpi. Acestea ar putea crește cu 10 bani pentru rutele interraionale, ceea ce va constitui 70 bani per km, iar cele raionale – cu 20 de bani, ajungând până la 80 de bani km. Asta a declarat Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, în urma ședinței cu ministrul  Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, dar și alți transportatori. Reprezentanții asociației vin și cu alte propuneri.

(Oleg Alexa, Președintele APOTA)

„Propunerea noastră este ca la rutele inter raionale, până la 50 km, este se deosebesc foarte mult ca flux și ca  costuri față de celelalte, care au distanța de 200 km și așa mai departe. Să fie aplicat același tarif de 80 de bani.”

Președintele asociației a mai declarat că decizia finală de a majora tarifele va fi luată săptămâna viitoare, în care Ministerul  Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va prezenta proiectul final.

(Oleg Alexa, Președintele APOTA)

„Primul pas ne așteptăm la restituirea accizului, care ar însemna că transportatorii încep a primi compensații, dar creșterea acestea eventuale de combustibil să nu mai fie puse pe umerii consumatorului final, dar parțial să participe și statul aici.”

În perioada 7-9 februarie mai multe rute naționale și-au sistat activitatea în semn de protest, pe motiv că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nu a răspuns solicitărilor transportatorilor de a majora tarifele de transport și la serviciile de autogară.

Comments (0)
Add Comment