„Spionul rus” din mare a fost găsit mort. Anunțul a fost făcut de o organizație norvegiană non-profit care urmărea mișcările acesteia

O balenă beluga albă presupusă a fi spion pentru Rusia a fost găsită moartă sâmbătă (31 august), a anunțat Marine Mind, o organizație norvegiană non-profit care urmărea mișcările acesteia.

Poreclită Hvaldimir – o combinație între cuvântul norvegian pentru balenă și prenumele președintelui rus Vladimir Putin – radiodifuzorul public norvegian NRK a declarat că beluga a fost prima dată raportată moartă de un tată și un fiu care pescuiau în golful Risavika din sudul Norvegiei.

Hvaldimir purta un ham cu ceea ce părea a fi un suport pentru o cameră mică atunci când a fost găsit pentru prima dată în 2019 lângă insula Ingoya din nordul Norvegiei, la aproximativ 300 km de granița maritimă cu Rusia.

Balena era foarte interesată de oameni și răspundea la semnalele mâinii, ceea ce a determinat agenția internă de informații a Norvegiei să presupună că a fost ținută în captivitate în Rusia ca parte a unui program de cercetare înainte de a trece în apele norvegiene. Moscova nu a răspuns niciodată la acuzațiile referitoare la Hvaldimir.

Mai multe instituții media au estimat că Hvaldimir are în jur de 15 ani. În general, balenele beluga trăiesc între 40 și 60 de ani.

Beluga albastrăspion
Comments (0)
Add Comment