Stamate, despre crearea unei agenții bazată pe modelul DNA: „Acum este important să se asigure un CNA onest”

Olesea Stamate, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, a declarat că în prezent nu este nevoie de crearea unei agenții anticorupție pe baza modelului DNA românesc.
Despre crearea unei astfel de instituții a vorbit Natalia Gavrilița când și-a prezentat programul guvernamental „Moldova vremurilor bune”.

„Nu pot spune că am abandonat complet această idee, dar acum nu este cel mai important lucru. Ceea ce este nevoie acum este un CNA curat pentru a-și exercita competențele în temeiul legii, iar competențele sale ar trebui modificate astfel încât instituția să se poată concentra pe investigarea cazurilor de corupție la nivel înalt.

Ar trebui epurată și Procuratura Anticorupție. Aceste două structuri ar trebui să lucreze împreună pentru a investiga și pedepsi cazurile mari de corupție. Dacă aceste două structuri nu vor găsi o modalitate de a coopera pentru a asigura interesul public în investigarea cazurilor de corupție majoră, atunci vom veni cu o altă formulă. Nu cred că este necesar să comanzi două instituții corupte, pentru că vei obține o altă instituție mai coruptă. Suma nu se modifică de la schimbarea locurilor termenilor. Este important să curățăm aceste două instituții, mai târziu vom vedea care formulă este cea mai potrivită pentru activitatea lor”, a spus Stamate.

Comments (0)
Add Comment