Stamate, despre o eventuală investigare a foștilor deputați din PLDM: „Nu contează culoarea politică”

Olesea Stamate, președintele comisiei pentru probleme juridice, a fost întrebată de ce deputații care au trecut de la PLDM la PDM nu au fost percheziționați, la fel ca foștii deputați comuniști care au trecut la PDM și apoi la Șor. Deputatul PAS a răspuns că, în această situație, nu contează culoarea politică.

„Nu vorbim despre oameni buni, nu contează culoarea politică, indiferent de partid din care faceți parte sau din care ați fost membru, este important ca aceste cazuri să fie investigate în mod corespunzător și să se încheie. Va servi drept exemplu cetățenilor, actualilor deputați și viitorilor deputați”, a declarat Olesea Stamate.

Referitor la reținerea a cinci foști deputați comuniști, Stamate a spus că Procuratura ar trebui să cerceteze pe toți cei care au încălcat legea.

„Cred că procurorii ar trebui să se uite la toți cei a căror integritate ridică semne de întrebare sau există suspiciuni de comportament ilegal. Este probabil ca în cursul perchezițiilor și al altor măsuri de urmărire penală să poată obține anumite probe care ar duce la alte acțiuni, nu doar la acuzațiile de îmbogățire ilicită.

Pentru a fi clar pentru cetățeni, acum este dificil de investigat actul de corupție care a avut loc în 2015. Aceasta este o crimă care presupune să fii prins în flagrant și suntem în 2022. Cum poate fi investigat acest lucru? Probabil cel mai realist mod este de a merge pe calea investigării îmbogățirii ilicite”, a spus Stamate.

Comments (0)
Add Comment