Statele baltice și Polonia sunt îngrijorate de desfășurarea exercițiilor militare comune ruso-bieloruse „Zapad – 2021” în apropierea granițelor lor

Statele baltice și Polonia sunt îngrijorate de desfășurarea exercițiilor militare comune ruso-bieloruse „Zapad – 2021” în apropierea granițelor lor. Ei cred că anumite acțiuni le pot amenința suveranitatea.

Cu o zi înainte, la Riga a avut loc o reuniune a miniștrilor afacerilor externe și apărării din Polonia și statele baltice. La aceasta, șeful Ministerului de Externe polonez a menționat că, datorită poziției geografice și istoriei comune, Polonia și țările baltice evaluează în mod egal situația internațională.

Țările care se învecinează cu Belarus sunt, de asemenea, alarmate de situația cu migranții. În opinia lor, Minsk îi folosește ca o pârghie de presiune asupra vecinilor săi europeni.

În acest sens, țările UE propun să se concentreze pe securitatea frontierelor externe și pe prevenirea migrației ilegale, mai degrabă decât pe eliminarea consecințelor fluxurilor sale necontrolate.

Polonia și Lituania, pentru a opri fluxul migranților ilegali, au instalat garduri de sârmă ghimpată la granițe.

Comments (0)
Add Comment