Stoianoglo, către Președinție și Guvernare: „Încetați să vă amestecați în activitatea organelor Procuraturii”

Stoianoglo intră în război deschis cu Maia Sandu și noua guvernare. Acesta a susținut o conferință de presă la ora 11.00, unde a acuzat președinția de ingerințe în sistemul de drept. Acesta spune că a încercat să stabilească o conlucrare cu președinția, însă Maia Sandu s-a interesat doar de dosarele mari și anchetarea specifică a unor persoane, fără să o intereseze de abilitățile Procuraturii.

„Este prima mea apariție publică, după metamorfozele de ordin politic din țară. Evident că se impunea și punctul nostru de vedere. În Moldova, există principiul separării puterilor în stat. Procuratura este o instituție publică autonomă. La opt luni de la învestirea doamnei Maia Sandu, Procuratura a încercat să stabilească un dialog. Din păcate, eforturile noastre au fost în zadar. Interesul domniei sale s-a rezumat la niște anchete individuale. Unicul scop este de a ataca Procuratura și de a o acuza de lipsă de eficiență.

Îndemnăm Președinția să publice nu doar deciziile, ci și anexele sau stenogramele ședințele. Considerăm o atare răspundere iresponsabilă. Mă adresez președintele statului cu îndemnul de a pune CSS în albia legalității. Criticile nu m-au afectat sau intimidat. Este firesc ca soluțiile adoptate de Procuratură să nu fie pe placul tuturor, însă ele sunt în câmpul legii.

Stimată guvernarea, puteți zilnic să polemizați pe subiectul demisiei mele. Noi nu vom ceda. Încetați să vă amestecați în activitatea organelor Procuraturii. Sunt pregătit să vă răspund public la toate acuzațiile”, a declarat Stoianoglo.

Comments (0)
Add Comment