Strada Mihai Eminescu, una dintre arterele emblematice ale Capitalei, este în curs de reabilitare

Strada Mihai Eminescu, una dintre arterele emblematice ale Capitalei, este în curs de reabilitare. Proiectul a fost inițiat de Primăria municipiului Chișinău pentru revitalizarea zonei istorice. Lucrările vizează îmbunătățirea infrastructurii stradale, zonelor verzi și păstrarea caracterului istoric.

VLAD HÎNCU, pretorul sectorului Centru al Capitalei: „Această porțiune face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare în întreg centru vechi, iar la moment suntem la intersecția străzilor Mihai Eminescu cu Veronica Micle. Ne-am propus să reabilităm tronsonul între strada București și strada Ștefan cel Mare și Sfânt până pe 1 septembrie pentru a putea profita și elevii, vizitatorii școlii „Mihail Koțiubinski” care se află în spatele meu, astfel suntem siguri că vom reuși în termenii stabiliți. Este foarte important să oferin acest confort cetățenilor, deoarece reabilitarea trotuarelor oferă confort, spațiu mai sigur și aspectul orașului se schimbă. Asta este ceea ce cu ce ocupăm în ultimii cinci ani.”

La rândul său, șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană a Capitalei, Vitalie Mihalache, a menționat că proiectul, pe lângă reabilitarea infrastructurii, prevedere și amenajarea mai multor zone verzi.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale Mobiltate Urbană a Capitalei: „În cadrul proiectului ne străduim să păstrăm zonele pietonale și restabilim pe porțiuni destul de vaste zonele verzi pentru a crea condiții de dezvoltare a arborilor și menținerea statutului de oraș verde. În cadrul aceluiași proiect se execută lucrări de restabilire a stratului de fundație și ulterior crearea patului de amplasare a pavajului.”

Proiectul de reabilitare a trotuarelor din Centrul istoric al orașului a început la sfârșitul anului 2022 și include următoarele străzi: Alexei Mateevici, Mihail Kogălniceanu, Mihai Eminescu, Vlaicu Pârcălab și  Maria Cebotari. Potrivit autorităților municipale, până în prezent, au fost restaurate aproximativ 30 la sută din trotuarele incluse în proiect.

Mihai Eminescureabilitaretrotuare
Comments (0)
Add Comment